Contactați-ne:
Limba:

Reportaj santier STRADEST

20.06.2017
P1020360 (Medium)

Reportaj șantier: Echipare prealabilă a excavatoarelor pe roți de la societatea STRADEST

 

ISTORICUL STRADEST

Creată în 2001, societatea STRADEST este în continuă creștere și contează astăzi pe aproape șaizeci de colaboratori. Dacă la început STRADEST nu intervenea decât pe șantierele de terasament, de canalizare, de rețele și de amenajări urbane, creșterea s-a realizat odată cu diversificarea activităților sale, prin crearea societății HERGOTT ENVIRONNEMENT (ale cărei activități constau în reciclarea deșeurilor de demolare) sau chiar și crearea HAUCONCOURT ENROBÉS (centrală de fabricare bitum).

Cunoștințele și diversificarea activităților STRADEST fac astăzi din aceasta o companie total autonomă pe toate activitățile dintr-un șantier, de la terasamente la tratarea apelor, dar și turnarea straturilor de bitum.

Realizări importante

Șantierele mari pe care a intervenit STRADEST sunt, în special, amenajarea Gării din Thionville, a ZAC Euromoselle sau chiar șantierul RD56 unde compania a intervenit pentru lărgirea drumului. Pentru acest ultim șantier, utilizarea sistemelor de ghidare TRIMBLE a fost un element determinant pentru reușită.

Parcul de utilaje

Compania dispune de un parc de treizeci de utilaje dintre care 2 excavatoare echipate cu sistem de ghidare TRIMBLE GCS900 3D. Vorbim de două excavatoare LIEHBERR de 26 și 17 tone.

Excavatoarele pe roți Trimble Ready de la STRADEST

Recent, compania a mai echipat două excavatoare pe roți A316 și A916 LIEHBERR de 16 tone cu echipare prealabilă TRIMBLE. Compus dintr-un fascicul de cabluri și captatori, echiparea prealabilă le va permite celor două excavatoare să primească rapid și cu ușurință componentele suplimentare (antene/radio/carcasă) ale sistemului de ghidare TRIMBLE GCS900 3D când compania va avea nevoie să lucreze în 3D cu cele două utilaje. Optând pentru echiparea prealabilă a acestor două excavatoare, STRADEST s-a dotat cu posibilitatea de a lucra cu ghidare 3D pe 4 excavatoare, gestionând în același timp investiția. Ca în cazul excavatoarelor, STRADEST începuse deja optimizarea utilizării unui sistem de ghidare pe o mașină de frezat în aprilie 2014 cu prima achiziționare a unui sistem 2D care să poată primi în funcție de necesități componentele unui sistem 3D avut de partenerul lor, societatea KARP KNEIP.

Descoperirea Soluțiilor TRIMBLE

Domnul Ludovic SABATTINI, director la STRADEST, ne explică faptul că a descoperit soluțiile TRIMBLE, și în special sistemele de ghidare, prin intermediul diferitelor saloane dedicate Construcțiilor cum ar fi INTERMAT la Paris, unde SITECH & TRIMBLE vor fi din nou prezente în acest an, sau BAUMA la Munchen. ”Conștient de eficiența pe care o aduc aceste soluții în activitate, am fost foarte repede convins că era necesar să îl pun pe utilajele noastre”.

Utilizare și acceptare

Ludovic SABATTINI insistă asupra faptului că instalarea și utilizarea sistemelor de ghidare s-au făcut foarte repede. ”Formarea profesională a fost rapidă și timpul câștigat și productivitatea generate de sistem i-au convins pe toți utilizatorii”. Ca dovadă, la 3 zile după instalarea sistemului pe unul din excavatoarele cu șenile, acesta era detașat și operațional pe șantierul RD56.

Avantajele sistemelor de ghidare TRIMBLE

Ludovic SABATTINI revine asupra avantajelor utilizării sistemelor de ghidare TRIMBLE pentru companii: ”Toți utilizatorii spun că sistemul este simplu de utilizat, se respectă mai bine termenele proiectului, iar rentabilitatea și calitatea activității ar trebui să fie îmbunătățite.”

Domnul Yoann FLOQUET, topometru la STRADEST și principalul utilizator al soluțiilor TRIMBLE ne explică  Utilizarea sistemelor de ghidare îmi permite să fiu mai puțin prezent pe șantier și, deoarece șefii de șantier lucrează mai ales cu autonomie, acest lucru îmi permite să îmi eliberez aproximative 30% din timp pentru a putea lucra pe proiect de la birou”. Astfel, revine pe șantier mai ales pentru a efectua controale.

Avantajele sistemului GCS900 3D pe excavatoarele cu roți ale companiei STRADEST

Comparativ cu excavatoarele pe șenile, excavatoarele pe roți achiziționate de STRADEST le vor permite o mobilitate mai rapidă pe șantiere când asfalturile vor fi fost turnate. Faptul de a uni acest avantaj cu performanțele sistemului de ghidare GCS900 3D îi va permite companiei să câștige în productivitate în timpul așezării sistemului de drenare, lucrărilor la rețeaua de canalizare sau chiar și la lucrări de finisare, toate cu aceeași precizie ca în faza de terasamente.

Ludovic SABATTINI ne explică: ”instalând sistemul 3D pe excavatoarele pe roți, vom putea să executăm lucrări în mediul urban cu mare ușurință și cu înaltă precizie”Yoann FLOQUET adaugă ”Utilizarea sistemului pe excavatoare pe roți’ se înscrie în logica noastră globală de a câștiga timp, a optimiza utilizarea utilajelor și de a avea o productivitate mai bună grație utilizării sistemelor de ghidare TRIMBLE”.

Șantier: intervenția în timp util a excavatoarelor pe roți

Pe un șantier de ridicare a unui magazin de sport și a unui spațiu de agrement vor interveni lunile viitoare excavatoare pe roți dotate cu GCS900 3D.

Pe acest șantier, care reprezintă 60 000 tone de debleu / rambleu, STRADEST intervine în toate fazele de amenajare a șantierului care înainte era un poligon al Armatei. Astfel, societatea a fost responsabilă cu defrișarea, decaparea și nivelarea șantierului. Astăzi se află în faza de instalare a platformelor dar și de creare a bazinelor rezervoarelor.

Yoann FLOQUET revine asupra importanței de a utiliza sisteme de ghidare pe acest șantier ”Dacă facem o comparație cu ce era înainte, mergem de două ori mai repede în realizarea bazinelor și suntem mult mai preciși. Sistemele de ghidare sunt determinante !”

Alegerea companiei de a echipa utilajele cu sisteme de ghidare și de a echipa în prealabil excavatoarele pe roți, le permite să fie mai performanți pe fazele de terasamente și de asemenea la finisaje. Acțiunea de a echipa excavatoarele pe roți îi permite companiei să poată face diferența în toate tipurile de lucrări, inclusiv cele inaccesibile excavatoarelor pe șenile.