Contactați-ne:
Limba:

Sisteme de ghidaj

Niveau Expert - Formation Station Totale
Stație totală robotizată: configurare Ghidare Utilaj în 3D Data : 22-02-2019 / By : SITECH

Instrumente polivalente, stațiile totale robotizate sunt în mod obișnuit utilizate pentru aplicații de topografie. Anumite modele pot fi utilizate pentru aplicații de ghidare de utilaje. Configurarea de ghidare 3D prismă și stație totală (denumită UTS) permite atingerea unei precizii mai mici de un centimetru. Primordială pentru faza de reglaje, această metodă necesită totuși o configurare specială a stației totale pentru a o face să funcționeze în modul de ghidare.

Configurare / materiale necesare în prealabil

Seriile SPSX30 sunt stațiile totale care sunt indicate în cadrul unei metode de ghidare 3D UTS. Pentru a putea funcționa, stația dumneavoastră totală trebuie să fie echipată, pe deasupra, cu modulul de ghidare utilaje. Este important să cunoaștem un element: canalele radio de la 1 la 30 sunt utilizate în topografie și canalele de la 31 la 60 sunt utilizate în Ghidarea utilajului 3D.

Metodologie pas cu pas:

  • Mai întâi trebuie instalată Stația Totală. În cadrul unei aplicații de ghidare de utilaje, ”Stația Liberă” este cea mai des utilizată.
  • Pe carnetul dumneavoastră de teren, lansați modulul Ghidare de utilaje de la Siteworks sau SCS900. Din acest moment configurarea va putea începe.
  • Fereastra intitulată ”Definiți o fereastră de căutare” se va deschide din acest moment. Va defini zona în care stația totală va căuta prisma mașină-unul din elementele principale de ghidare în UTS. Pe această fereastră, selectați cele două unghiuri opuse următoare: sus în stânga și jos în dreapta. Ceea ce va permite să definiți cea mai largă plajă de căutare de prismă pentru stația dumneavoastră.
  • Ultima etapă de configurare constă în vizarea prismei mașină MT900 și apăsați pe Terminați. Acum, stația totală este gata de lucru în ghidare.
0 COMENTARII