Contactați-ne:
Limba:

Comunicat de presă - Achiziția societății Vianova

softwares

Comunicat de presă – Grupul MONNOYEUR achiziționează VIANOVA SYSTEMS Benelux pentru a-și dezvolta activitatea de distribuție de software pentru Construcții și Inginerie Civilă.

Comunicat de presă

Achiziționarea societății VIANOVA SYSTEMS BENELUX de către GRUPUL MONNOYEUR

Grupul MONNOYEUR achiziționează VIANOVA SYSTEMS Benelux pentru a-și dezvolta activitatea de distribuție de software pentru Construcții și Inginerie Civilă.

Grupul MONNOYEUR este un partener de lungă durată al participanților din industria construcțiilor din Franța, Belgia, Luxemburg, Polonia, România și Algeria, distribuitor istoric al echipamentelor CATERPILLAR pe aceste teritorii, prin intermediul filialelor sale BERGERAT MONNOYEUR. În ultimii ani, Grupul este, de asemenea, distribuitor al tehnologiilor TRIMBLE, pentru Construcții prin rețeaua sa SITECH și pentru Geodezie sub marca ALLTERRA.

VIANOVA SYSTEMS Benelux este un distribuitor autorizat AUTODESK și TRIMBLE, specializat în soluții CAO și BIM pentru Ingineria civilă și Construcții. În ultimii zece ani, grație echipei sale de experți, compania s-a impus în Benelux ca un integrator cheie al soluțiilor de colaborare pentru proiectare 3D, BIM și planificare adaptată nevoilor clienților.

Această achiziție reprezintă o descoperire strategică majoră pentru Grupul MONNOYEUR, a cărei misiune este aceea de a deveni furnizorul principal de soluții integrate – materiale și software – concepute pentru a optimiza performanțele din sectorul Construcțiilor.

„Începând de astăzi, oferim clienților noștri o suită unică de soluții software, care acoperă întregul ciclu de viață al proiectelor de Infrastructură, de la Proiectare la Întreținerea structurilor trecând prin Planificare și apoi la realizarea lucrărilor”, explică președintele grupului, Baudouin MONNOYEUR.„Cu sprijinul și expertiza unei echipe puternice de profesioniști din cinci țări, clienții noștri vor fi capabili să își optimizeze procesul de proiectare și să colaboreze eficient prin intermediul nivelului 3 BIM pentru Infrastructuri.”

Grupul MONNOYEUR se angajează să continue să investească în dezvoltarea activității sale de distribuție de software, pentru a oferi cele mai bune soluții pentru o proiectare, construcție și operare mai inteligente a infrastructurii.

Despre grupul MONNOYEUR

Grupul MONNOYEUR, fondat în 1906, este în prezent un lider francez în distribuția de echipamente și servicii pentru industrie și construcții, cu o cifră de afaceri anuală de peste 1,6 miliarde de euro și peste 5.000 angajați în întreaga lume. Grupul distribuie mărci internaționale de top precum CATERPILLAR (primul acord de distribuție datează din anul 1929), JOHN DEERE (în România), MITSUBISHI și TRIMBLE. În prezent, grupul este implicat în majoritatea proiectelor majore de construcții franceze, însă este foarte prezent în toată Europa (Polonia, România și Belgia), precum și în Africa de Nord.

Întrebări şi răspunsuri

Î:Ce se va întâmpla cu denumirea actuală a societății VIANOVA SYSTEMS Benelux?

R:În viitorul apropiat va fi lansată o denumire și o marcă nouă.

Î:Ce se va întâmpla cu actuala echipă de la VIANOVA SYSTEMS Benelux?

R:Noua noastră organizație este construită în jurul experților de la VIANOVA Benelux. Structura va fi, de asemenea, consolidată prin integrarea de noi colaboratori, care ni se vor alătura pentru a îmbunătăți acoperirea pieței.

Î:Ce se va întâmpla cu actuala echipă de la VIANOVA SYSTEMS Benelux?

A:Noua organizație va distribui software pe piața franceză.VIANOVA France este o echipă a cărei expertiză este recunoscută de piață și va continua să democratizeze utilizarea BIM pentru proiectele majore industriale și de infrastructuri. Cele două echipe vor colabora, VIANOVA France continuând să sprijine clienții care doresc să obțină software-ul și serviciile potrivite pentru a-și susține proiectele.

Î:Când va fi operațională activitatea pe piața franceză și poloneză?

R:Până în prezent, suntem deja capabili să oferim soluțiile noastre în Benelux și Franța din structura noastră din Belgia. Filialele franceze și poloneze vor fi complet operaționale, cu experți având sediul în fiecare țară, începând cu ianuarie 2018.

Î:Veți propune TILOS în suita de software?

R:Soluția TILOS va fi distribuită fie de către VIANOVA Benelux, fie prin intermediul partenerului nostru PROJET LINEAIRE, care oferă, de asemenea, o gamă de servicii pentru managementul de proiect.

Î:De ce Grupul MONNOYEUR a achiziționat VIANOVA SYSTEMS Benelux?

R:Avem convingerea că, adăugând o suită de software premium la portofoliul nostru, realizăm o investiție strategică care vine în sprijinul misiunii noastre de a oferi clienților soluții integrate de gestionare a proceselor de construcție de la A la Z.În tendința actuală de automatizare a acestui proces, software-ul care va permite colaborarea, gestionarea, planificarea va ocupa un loc fruntaș la fel ca mașinile.

Î:Intenționați să închideți sau să relocați birourile VIANOVA?

R:În cadrul căutării de sinergii cu celelalte entități ale grupului, activitățile noastre pot fi grupate, în definitiv, sub același acoperiș; planurile noastre de investiții ne vor conduce, cu siguranță, la deschiderea de noi birouri, care vor susține dezvoltarea și extinderea companiei.

Î:Sunt programate modificări de preț ale software-ului și ale serviciilor conexe?

R:În viitorul imediat, prețurile soluțiilor propuse de VIANOVA SYSTEMS Benelux, indiferent dacă este vorba de software sau de servicii, vor rămâne neschimbate în raport cu cele aflate în vigoare înainte de achiziție.