Stație totală robotică: configurație în Ghidarea utilajului 3D


Instrumente versatile, stațiile totale robotizate sunt folosite tradițional pentru aplicații topografice. Anumite modele pot fi utilizate pentru aplicații de ghidare a echipamentelor. Configurarea cu prisma și stația totală pentru ghidare 3D (denumită UTS) permite atingerea unei precizii sub centimetru. Vitală pentru fazele de reglaj, această metodă necesită totuși o configurare specială a stației totale pentru a funcționa în modul de ghidare.

Cerințe de configurare / hardware

Seria SPSX30 sunt stațiile totale indicate în cadrul metodei de ghidare 3D UTS. Pentru a putea funcționa, stația ta totală trebuie, în plus, să fie echipată cu modulul de ghidare a echipamentelor. Un aspect important de reținut este că canalele radio de la 1 la 30 sunt utilizate în topografie, iar canalele de la 31 la 60 sunt utilizate în Ghidarea echipamentelor 3D.

Metodologie pas cu pas

Mai întâi trebuie să instalați stația totală. În contextul unei aplicații de ghidare a utilajului, modul „Free Station” este cel mai des utilizat.

În caietul dvs. de teren, lansați modulul Siteworks Machine Guidance. Configurarea poate începe apoi.

Fereastra intitulată „Definirea unei ferestre de căutare” va fi deschisă. Aceasta va defini zona în care stația totală va căuta prisma mașinii – unul dintre elementele principale ale ghidajului în UTS. În această fereastră, selectați cele două unghiuri opuse următoare: în partea de sus, în stânga și în partea de jos, în dreapta. Acest lucru va permite definirea celei mai largi zone de căutare a prismei pentru stația dvs.

Ultimul pas al configurației implică îndreptarea spre prisma utilajului MT900 și apăsarea butonului „Terminare”. Astfel, stația totală este pregătită să lucreze în regim de ghidaj.